Banská Bystrica sa stala na víkend hlavným mestom dobrého jedla

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 16:18 • 2 min
Banská Bystrica sa stala na víkend hlavným mestom dobrého jedla

BANSKÁ BYSTRICA - Druhý ročník gastronomického festivalu Grilliada sa dnes začal v Banskej Bystrici. Ako pre TASR povedal primátor mesta Peter Gogola, ambíciou samosprávy je, aby sa na jeden deň stali hlavným mestom dobrého jedla.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia reštaurácií z celého Slovenska dnes a v nedeľu (19. 5.) pripravujú najrôznejšie špeciality, ktoré spája grilovanie. Zároveň prebieha súťaž v grilovaní, ktorá je zastrešená odbornou porotou a návštevníci môžu hlasovať za najobľúbenejšiu reštauráciu. "Som veľmi rád, že sa nám už teraz podarilo prekročiť rámec regionálneho podujatia. Našou ambíciou je, aby sme sa aspoň na jeden deň v roku stali hlavným mestom dobrého jedla, čo sa nám podľa mňa aj darí napĺňať. Chceme vytvárať príjemnú atmosféru v meste v duchu hesla, že aj láska ide cez žalúdok," povedal Gogola.

V meste pod Urpínom sa festival Grilovania spája aj s podujatiami venovanými Medzinárodnému dňu múzeí. "Našou snahou bolo spojenie týchto aktivít, aby ľudia mali čo najviac zážitkov. Zároveň sme pre nich pripravili malý darček. Ten kto sa v nedeľu (19. 5.) preukáže lístkom z múzea, môže bezplatne využiť cestovanie mestskou hromadnou dopravou," dodal primátor mesta.

Organizátori predpokladajú, že na Grilliadu príde do Banskej Bystrice 15.000 až 20.000 návštevníkov. Tento rok však festival skrátili o jeden deň, potrvá iba počas víkendu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies