Banská Bystrica pozýva dobrovoľníkov na jarné upratovanie

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 17:40 • 2 min
Banská Bystrica pozýva dobrovoľníkov na jarné upratovanie

BANSKÁ BYSTRICA - V akcii Za krajšie mesto organizuje sa každoročne z verejných priestranstiev vyzbiera okolo 200 ton odpadu.

slovakia

left justify in out

Banskobystričania majú aj tento rok možnosť skrášliť s pomocou mesta okolie svojich obydlí, ak sa zapoja do celomestskej jarnej akcie Za krajšie mesto. Jej účelom je za aktívneho zapojenia obyvateľov vyčistiť verejné priestranstvá, vyhrabať v medziblokoch na sídliskách trávniky, pozbierať odpadky a uložiť odpad do vopred pristavených veľkoobjemových kontajnerov.

Akcia je rozdelená do štyroch víkendových etáp. Prvá bude 14. až 16. marca v južných a východných častiach mesta a sídlisku Radvaň, druhá 21. až 23. marca v západnej časti mesta vrátane sídliska Fončorda, tretia 28. až 30. marca v severnej časti mesta a sídlisku Sásová a posledná 4. až 6. apríla v centre mesta a štvrtiach Uhlisko, Majer a Graniar. Aktívnym záujemcom mesto okrem pristavenia kontajnerov na odpad zabezpečí prípadne aj potrebné náradie. Na čistenie mestských parkov a niektorých ďalších verejných priestranstiev mesto prizve aj miestne dobrovoľné organizácie s environmentálnym zameraním.

Akciu Za krajšie mesto organizuje banskobystrická radnica od roku 1996 a každoročne sa v nej podarí vyzbierať priemerne okolo 200 ton odpadu. Vlani sa vyzbieralo 262 ton odpadu, pričom sa celkovo vyviezlo 337 veľkoobjemových kontajnerov. „Veľmi ma teší, že dobrovoľníkov, ktorí sa do akcie Za krajšie mesto aktívne zapájajú, každým rokom pribúda. Viditeľne krajšie a čistejšie mesto na konci akcie je pre mňa pozitívnym signálom, že nám na našej Banskej Bystrici skutočne záleží. Touto cestou by som sa rád vopred poďakoval každému jednému Banskobystričanovi, ktorému čistota a stav mesta nie sú ľahostajné,“ uviedol primátor Peter Gogola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies