Banská Bystrica posilnila ofenzívu o dvoch Američanov

NETKY.SK • 4 August 2014, 09:21 • 2 min
Banská Bystrica posilnila ofenzívu o dvoch Američanov

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejový extraligista HC'05 Banská Bystrica hlási príchody ďalších dvoch zámorských posíl. Ročný kontrakt s vedením klubu podpísali americkí útočníci Nick Larson a Austin Block. Informovala o tom oficiálna webstránka "baranov".

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Larson je fyzicky dobre stavaný (188 cm a 94 kg) ľavý krídelník, ktorého v roku 2008 draftoval v 4. kole klub Calgary Flames. Do NHL sa však neprebojoval, v minulej sezóne odohral 17 zápasov na farme New Yorku Islanders s bilanciou 4 góly a 2 asistencie. Farmársku AHL si predtým vyskúšal aj v Peorii Rivermen, rezervnom tíme "bluesmanov" zo St. Louis. Pôsobil aj v ECHL, vlani za mužstvá Stockton Thunder a South Carolina Stingrays odohral dokopy 38 zápasov v základnej časti, v ktorých nazbieral 15 bodov (10+5).

 

Druhým americkým útočníkom, ktorý v tejto sezóne oblečie dres HC'05, je 24-ročný Block. Center štyri roky študoval na Univerzite New Hampshire, kde v 136 stretnutiach v NCAA zaznamenal 25 gólov a rovnaký počet asistencií. Minulú sezónu odohral v najvyššej fínskej lige v drese HIFK Helsinki 21 stretnutí s bilanciou 0+3. Pôsobil aj vo švédskej Allsvenskan v drese Karlskrona a druhej najvyššej fínskej lige Mestis v tíme HC Keski-Uusimaa.

 

Obidve nové posily mali priletieť na Slovensko spolu s Maxom Nicastrom už v pondelok, prvý tréning by mali absolvovať v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies