Banská Bystrica angažovala Kanaďana Higgsa

NETKY.SK • 1 Február 2017, 14:51 • 2 min
Banská Bystrica angažovala Kanaďana Higgsa

BANSKÁ BYSTRICA - Káder úradujúceho slovenského hokejového vicemajstra HC '05 iClinic Banská Bystrica sa rozrástol o kanadského útočníka Brocka Higgsa.V stredu zároveň opustil ich rady švédsky obranca Maxim Matuškin, ktorý zamieril do Ässätu Pori.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný center Higgs strávil väčšiu časť aktuálnej sezóny v tíme zámorskej ECHL Atlanta Gladiators, dve stretnutia odohral vo farmárskej AHL za Providence Bruins.

 

"S ohľadom na trest Michala Handzuša a zranenia Mateja Češíka, Mária Luntera a Mária Rótha sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať Brocka Higgsa, ktorý patrí medzi najproduktívnejších hráčov ECHL v aktuálnej sezóne. Očakávame od neho prínos novej energie do rozbehnutého mužstva a maximálne využitie jeho hokejovej zručnosti," povedal športový manažér banskobystrického klubu Július Koval.

 

Dvadsaťsedemročný Matuškin odohral v prebiehajúcej sezóne za "baranov" 44 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem gólov, desať asistencií, osem trestných minút a 13 "plusiek". S fínskym klubom sa dohodol na zmluve do konca roka s opciou na nasledujúcu sezónu.

 

"Dlhšie sme sledovali viacero hráčov a hľadali sme kvalitného obrancu, ktorý dokáže pozdvihnúť našu hru," povedal pre oficiálnu stránku Ässätu športový riaditeľ Jari Korpisalo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona