Bánovčan ukradol platobnú kartu a neoprávnene ju používal

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 10:40 • 2 min
Bánovčan ukradol platobnú kartu a neoprávnene ju používal

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Z prečinu neoprávneného vyrobenia, použitia elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty a prečinu krádeže obvinil vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bánovciach nad Bebravou 36-ročného muža z Bánoviec nad Bebravou.

slovakia

left justify in out

Obvinený muž odcudzil platobnú kartu 21-ročnej žene z Bánoviec nad Bebravou, pričom v období od júla do októbra 2013 opakovane vykonal výbery peňazí z bankomatov a platil kartou v obchodoch. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Pavol Kudlička.
      

Poškodenej žene obvinený spôsobil škodu v celkovej sume približne 494 eur. "Za tieto skutky mu teraz hrozí trest odňatia slobody až do päť rokov," uviedol Kudlička.
      

Polícia v súvislosti s týmto prípadom opätovne upozorňuje majiteľov platobných kariet, aby si PIN kódy ku kartám uložili na bezpečné miesto, oddelene od karty. V prípade krádeže tak môžu predísť neoprávnenému výberu peňazí zo svojho účtu. "Po zistení krádeže platobných kariet je potrebné urýchlene vykonať opatrenia na ich zablokovanie a okamžite kontaktovať políciu," zdôraznil Kudlička.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona