Bánovčanka M. Mináriková vyhrala fotografickú súťaž Biodiverzita

NETKY.SK • 20 Október 2010, 07:42 • 2 min
Bánovčanka M. Mináriková vyhrala fotografickú súťaž Biodiverzita

Bánovčanka M. Mináriková vyhrala fotografickú súťaž Biodiverzita

slovakia

left justify in out

Magdaléna Mináriková pohotovým záberom Usmiata obloha získala hlavnú cenu Grand Prix v piatom ročníku súťaže Ekológia v objektíve 2010. Okrem 1000 eur v hotovosti získala ďalšie materiálne ceny.
"Na zábere sú dvaja parašutisti vedľa seba a ich záber s oblohou sa na nás usmieva," zhodnotila pre TASR pôsobivú momentku amatérska fotografka z Bánoviec nad Bebravou Magdaléna Mináriková. Vraj je to jej prvá výhra, a to ju inšpiruje k ďalšiemu fotografovaniu.
Odborná porota na čele s predsedníčkou, profesorkou fotografie na Vysokej škole výtvarných umení Milotou Havránkovou, hodnotila vyše 10.000 zaslaných záberov. "Fotografie neboli prvoplánové a nimi si uvedomujeme určité veci, ktoré by nám nemali byť ľahostajné," konštatovala Havránková na dnešnom slávnostnom vyhodnotení v Slovenskom národnom divadle (SND) v Bratislave.
Výstava najúspešnejších fotografií je v SND do konca októbra. Príroda pre 22. storočie, Stratený svet, Obdobie sucha, Kolobeh života, Šírava, Najkrajší kvet, Ničota, Čajka a iné zábery prezrádzajú tematiku ocenených fotografií.
"Je tu človek, ktorý má chrániť prírodu voči všetkým zmenám. Ochrana nemôže byť len zákonmi, ale aj princípmi," pripomenul generálny riaditeľ spoločnosti Bayer Harald Nusser. Tá už tradične organizuje túto celoslovenskú súťaž. Tentoraz bola na tému Biodioverzita aj preto, že organizácia OSN vyhlásila rok 2010 za Medzinárodný rok biodiverzity. Výsledky súťaže sú na internetovej stránke www.ekologiavobjektive.sk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies