Banky v Londýne plánujú možný presun do Paríža

NETKY.SK • 8 December 2016, 13:07 • 2 min
Banky v Londýne plánujú možný presun do Paríža

LONDÝN - Zahraničné banky, ktoré sa usídlili v Londýne, skúmajú možný presun niektorých aktivít z britskej metropoly do Paríža po odchode Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ). Uviedol Benoît de Juvigny z francúzskeho úradu pre finančné trhy AMF.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov veľké medzinárodné banky už v tomto smere podnikajú reálne kroky a skúmajú svoje možnosti. Príslušné úrady dostali od nich veľa praktických otázok o podnikaní vo Francúzsku, ktoré sa týkali spôsobu riadenia bánk aj ich vzťahov s regulačnými úradmi v krajine.

 

Britská banková loby opakovane varovala vládu v Londýne, že medzinárodné banky sú pripravené presunúť niektoré aktivity z Británie na kontinent už na budúci rok, aby si udržali prístup na jednotný európsky trh.

 

Veľké banky verejne vyjadrili svoje obavy z dôsledkov brexitu, najmä zo straty tzv. pasových práv, ktoré im umožňujú ponúkať služby v celej EÚ.

 

De Juvigny pripustil, že Londýn je už dlho globálnym finančným centrom a má v tomto smere veľké skúsenosti, ale podľa neho netreba podceňovať odbornú spôsobilosť aj iných miest na kontinente, napríklad Paríža. Dodal, že francúzske hlavné mesto víta plány bánk, ktoré uvažujú o svojom sťahovaní z Británie. A zároveň to považuje za veľkú a do istej miery aj nebezpečnú výzvu, pretože mestá na kontinente začnú medzi sebou súperiť o to, kto ich získa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona