Banky poskytli ku koncu apríla úvery na nehnuteľnosti za 19,9 mld. eur

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 12:02 • 2 min
Banky poskytli ku koncu apríla úvery na nehnuteľnosti za 19,9 mld. eur

BRATISLAVA - Banky na Slovensku ku koncu apríla tohto roku poskytli úvery na bývanie v celkovom objeme 19,9 miliardy eur. Medzimesačne ich objem vzrástol o takmer 244 miliónov eur a medziročne sa zvýšil o 2,3 miliardy eur. Vyplýva to z aktuálnych štatistík Národnej banky Slovenska (NBS).

slovakia

left justify in out

Väčšinu z celkového objemu poskytnutých pôžičiek tvorili iné úvery na nehnuteľnosti, ktorých objem dosiahol 12,5 miliardy eur. Za nimi nasledovali hypotekárne úvery, ktorých hodnota bola 5,2 miliardy eur a úvery zo stavebného sporenia dosiahli ku koncu štvrtého mesiaca tohto roku 2,2 miliardy eur.

 

Spomedzi finančných domov najväčší podiel na stave poskytnutých úverov na nehnuteľnosti dosiahla Slovenská sporiteľňa, ktorej podiel predstavoval 27,43 %. Za ňou nasledovali VÚB s 19,59-% podielom a Tatra banka s 13,48-% podielom.

 

V poskytovaní hypotekárnych úverov viedla zase VÚB, ktorej podiel dosiahol 40,81 %. Za ňou nasledovali Slovenská sporiteľňa s podielom na úrovni 22,32 % a Tatra banka s 16,81-% podielom.

 

Najvyšší podiel v poskytovaní iných úverov na nehnuteľnosti mala Slovenská sporiteľňa, potom Tatra banka a VÚB.

V poskytovaní úverov stavebného sporenia dlhodobo vedie Prvá stavebná sporiteľňa, ktorej podiel ku koncu apríla dosiahol 85,79 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona