Banky na Slovensku ku koncu októbra poskytli úvery na bývanie v sume 16,5 miliárd

NETKY.SK • 1 December 2014, 16:45 • 2 min
Banky na Slovensku ku koncu októbra poskytli úvery na bývanie v sume 16,5 miliárd

BRATISLAVA - Slovenské banky ku koncu októbra tohto roka zaznamenali nárast objemu poskytnutých úverov na bývanie. Medzimesačne sa zvýšil o 196,8 milióna eur na 16,5 miliardy eur. Vyplýva to z aktuálnych údajov Národnej banky Slovenska (NBS).

slovakia

left justify in out

Väčšinu z celkového objemu úverov na bývanie tvorili iné úvery na nehnuteľnosti, ktorých stav dosiahol 9,9 miliardy eur. Nasledovali klasické hypotekárne úvery, ktoré banky poskytli v celkovom objeme 4,6 miliardy eur, a úvery stavebného sporenia, ktorých stav predstavoval 2,02 miliardy eur.

 

Spomedzi finančných domov najväčší podiel na stave poskytnutých úverov na bývanie v októbri dosiahla Slovenská sporiteľňa, ktorej podiel predstavoval 27,11 %. Nasledovali ju VÚB s podielom vo výške 19,55 % a Tatra banka s 13,17-% podielom. Spomedzi stavebných sporiteľní si prvenstvo v poskytovaní úverov zo stavebného sporenia udržiava Prvá stavebná sporiteľňa s podielom na úrovni 86,88 %.
 

 

V poskytovaní tradičných hypotekárnych úverov zase v októbri dominovala VÚB banka s podielom vo výške 41,76 %, za ňou nasledovali Slovenská sporiteľňa a Tatra banka. Pri iných úveroch na nehnuteľnosti sa najvýraznejšie darilo v ich poskytovaní Slovenskej sporiteľni s 36,55-% podielom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona