Banky ku koncu augusta schválili cez 199-tisíc hypoúverov

NETKY.SK • 14 Október 2016, 14:02 • 2 min
Banky ku koncu augusta schválili cez 199-tisíc hypoúverov

BRATISLAVA - Banky schválili ku koncu augusta tohto roka 199 039 nových zmlúv na hypotekárne úvery.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených Národnou bankou Slovenska, v medziročnom porovnaní je to nárast o 6,2 %. Ku koncu ôsmeho mesiaca minulého roka ich bolo totiž 187,4 tisíca. Hranicu 180 tisíc úverov banky prekročili vo februári 2015, hranicu 190 tisíc zase v novembri 2015 a stav zmlúv každomesačne narastá.

 

Najväčší podiel z jednotlivých bánk na celkovej výške poskytnutých hypotekárnych úverov v auguste tohto roka mala VÚB banka, a to 32,27 %. Tesne za ňou bola Tatra banka s podielom 29,77 %. Slovenská sporiteľňa mala podiel 15,46 %. Ostatné banky mali podiel menší ako 7 %.

 

Licenciu na poskytovanie hypotekárnych úverov má osem bánk. Hypotekárne banky v minulosti postupne rozširovali možnosti financovania bývania aj o spotrebné úvery zabezpečené nehnuteľnosťou a iné úvery na bývanie. Tieto úvery na bývanie v niektorých prípadoch nahrádzajú klasické hypotéky, pričom klasické hypotekárne úvery niektoré banky poskytujú už len minimálne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies