Banky ku koncu augusta poskytli úvery na nehnuteľnosti za 20,9 mld. eur

NETKY.SK • 6 Október 2016, 10:16 • 2 min
Banky ku koncu augusta poskytli úvery na nehnuteľnosti za 20,9 mld. eur

BRATISLAVA - Banky na Slovensku zaznamenali rast úverov na bývanie aj na konci augusta tohto roka. Objem poskytnutých pôžičiek dosiahol 20,9 miliardy eur. Medzimesačne ich objem vzrástol o 222,6 milióna eur. Vyplýva to z aktuálnych štatistík Národnej banky Slovenska (NBS).

slovakia

left justify in out

Väčšinu z celkového objemu poskytnutých pôžičiek tvorili iné úvery na nehnuteľnosti, ktorých objem vzrástol o 207,4 milióna eur na takmer 13,4 miliardy eur. Za nimi nasledovali hypotekárne úvery, ktoré zaznamenali medzimesačný nárast o 9,7 milióna eur na 5,3 miliardy eur a úvery zo stavebného sporenia zaznamenali medzimesačný nárast o 5,5 milióna eur na 2,2 miliardy eur.

 

Spomedzi finančných domov najväčší podiel na stave poskytnutých úverov na nehnuteľnosti dosiahla Slovenská sporiteľňa, ktorej podiel predstavoval 27,23 %. Za ňou nasledovali VÚB s 20,28-% podielom a Tatra banka s 13,36-% podielom.

 

V poskytovaní hypotekárnych úverov viedla zase VÚB, ktorej podiel dosiahol 41,52 %. Za ňou nasledovali Slovenská sporiteľňa s podielom na úrovni 22,79 % a Tatra banka s 16,22-% podielom. Najvyšší podiel v poskytovaní iných úverov na nehnuteľnosti mala Slovenská sporiteľňa, potom VÚB a ČSOB Banka.

 

V poskytovaní úverov stavebného sporenia dlhodobo vedie Prvá stavebná sporiteľňa, ktorej podiel ku koncu augusta dosiahol 85,82 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies