VIDEO Umelec Banksy zničil svoj obraz po predaji na dražbe vo výške 1,1 milióna dolárov

NETKY.SK • 9 Október 2018, 17:34 • 2 min
VIDEO Umelec Banksy zničil svoj obraz po predaji na dražbe vo výške 1,1 milióna dolárov

NEW YORK - Banksyho maľba sa zničila po predaji na dražbe vo výške 1,1 milióna dolárov. Rám obrazu zoskartoval maľbu na kúsky

slovakia

left justify in out

Vzácny kus umeleckého diela od Banksyho vstúpil do aukcie v piatok večer - až po sebestačné chvíle po jeho predaji. Podľa novín The Art, bola v piatok večer vydražená kópia ikony "Girl with Balloon" od Banksyho v Sotheby's v New Yorku. 

 

Takmer bezprostredne potom, ako bola nahlas oznámená ponuka na stanovenie rekordov vo výške 1,1 milióna dolárov, do rámčeka sa spustil poplach a roztrieštil maľbu na kusy.

 

"Zdá sa, že nás Banksy dostal," povedal Alex Branczik, vedúci súčasného umenia v Európe. "Je pravdepodobne najväčším britským umelcom a dnes večer sme videli malý kus Banksyho geniálneho myslenia." 

 

"Sme zaneprázdnení zisťovať, čo to znamená v aukčnom kontexte," dodal Branczik. "Skartovanie je teraz súčasťou integrálnej umeleckej práce. Nezažili sme však situáciu, kedy sa maľba spontánne rozkrájala po dosiahnutí rekordov pre umelca."

 

Banksy zdieľa zákulisné video, ktoré ukazuje, ako inštaloval skartovač do rámčeka s fotografiami, ktorý bol použitý na zničenie jedného z jeho obrazov, ktorý by sa predal za 1,1 milióna dolárov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Going, going, gone...

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

 

Banksy otvoril v minulom roku hotel Walled Off, plne vybavený umelecký hotel, ktorý sa nachádza na brehu mesta Betlehem na Západnom brehu a má "najhorší pohľad na svete", s hudobnými príspevkami z masívneho útoku 3D, Trent Reznor a Atticus Ross, Flea, Hans Zimmer a ďalšie. V roku 2015 si banka vybudovala v Londýne svoj vlastný Dismaland "bemusement park".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies