Banksy vytvoril v londýnskom metre nové dielo, odstránili ho

NETKY.SK • 16 Júl 2020, 10:01 • 2 min
Banksy vytvoril v londýnskom metre nové dielo, odstránili ho

BRATISLAVA - Britský umelec Banksy vytvoril v londýnskom metre nové dielo, ktorým vyzýval ľudí, aby nosili ochranné rúška.

slovakia

left justify in out

Londýnsky dopravný podnik Transport for London (TfL) však už počin s názvom If You Don't Mask, You Don't Get medzičasom odstránil na základe jeho "prísnej politike proti grafiti".

 

Vo farbe nemocničných rúšok
Banksyho dielo pozostávalo z jeho veľkého podpisu vo farbe nemocničných rúšok na dverách vozňa a viacerých obrázkov potkanov, napríklad s rúškami či dezinfekčným gélom a jeden dokonca aj kýchal.

 

Umelec na svojom konte na službe Instagram zverejnil video s mužom oblečeným ako profesionálny upratovač, o ktorom sa predpokladá že je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

 

Dielo brali ako každé iné grafiti

Muža možno vidieť, ako hovorí pasažierom, aby sa presunuli do inej časti vozňa, a sprejuje v ňom potkany v rôznych pózach aj s podpisom.

Zdroj z TfL pre spravodajský portál BBC uviedol, že upratovači spoločnosti netušili, že odstraňujú dielo svetoznámeho umelca.

 

"Pristupovalo sa k nemu, ako ku ktorémukoľvek inému grafiti na sieti," uviedol anonym.

TfL v stanovisku uviedol, že dielo odstránili pred niekoľkými dňami. Dopravný podnik uviedol, že oceňuje "sentiment povzbudzovania ľudí, aby nosili pokrývky tváre", umelcovi však odkázal, že mu "ponúka možnosť urobiť novú verziu jeho posolstva pre našich zákazníkov na vhodnom mieste".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies