Bankrot futbalového klubu Rapid Bukurešť

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 16:28 • 2 min
Bankrot futbalového klubu Rapid Bukurešť

BUKUREŠŤ - Rumunský súd vyhlásil bankrot futbalového klubu Rapid Bukurešť. Trojnásobného majstra krajiny položili na lopatky dlhy vo výške 4 milióny eur.

slovakia

left justify in out

Finančné problémy Rapidu siahajú do minulosti, klub bol insolventný už od roku 2012. Polovicu dlžnej čiastky predstavujú nezaplatené dane.


Okrem troch majstrovských titulov patrí do zbierky úspechov bukureštského tímu trinásť triumfov v Rumunskom pohári, ten posledný je z roku 2007. Rok predtým sa Rapid prebojoval do štvrťfinále Pohára UEFA.

 

Klub vznikol v roku 1923, založili ho železničiari a štadión Giulesti sa nachádza neďaleko hlavnej železničnej stanice v rumunskej metropole. Rapid môže do 7 dní podať odvolanie proti rozhodnutiu súdu.


Insolventnosť zasiahla aj ďalších šesť ďalších rumunských klubov - Universitatea Kluž, Otelul Galati, Dinamo Bukurešť, CFR Kluž, Petrolul Ploješť a FC Brašov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies