Bankový trojan útočí na ďalších používateľov

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 11:24 • 2 min
Bankový trojan útočí na ďalších používateľov

BRATISLAVA - V roku 2018 bolo podľa zistení napadnutých viac ako 889-tisíc používateľov bankovými trójskymi koňmi, čo predstavuje nárast o takmer 16 % v porovnaní s rokom 2017.

slovakia

left justify in out

Z analýzy, ktorá skúmala prostredie finančných hrozieb, vyplýva, že k rastu došlo aj čiastočne v dôsledku zvýšenej aktivity jedného bankového trojana.

 

Útoky bankovými trójskymi koňmi sú najobľúbenejšie medzi kybernetickými zločincami, pretože sú zamerané priamo na finančný zisk.

 

Tento druh malvéru ukradne poverenia pre elektronické platby a online bankové systémy od obetí, zachytí jednorazové heslá a údaje pošle útočníkom, ktorí sú za útok zodpovední.

 

img

 

Takmer štvrtinu z napadnutých používateľov tvorili zamestnanci, tento pomer sa výrazne nezmenil posledné tri roky. Podľa odborníkov spoločnosti je dôvod očividný. 

 

Zatiaľ čo útoky na spotrebiteľov poskytujú útočníkom prístup iba k bankovým účtom alebo platobným systémom, úspešné zásahy na zamestnancov môžu ohroziť finančné zdroje celej spoločnosti.

 

Zozbierané údaje tiež ukazujú, že najviac zasiahnutou krajinou bolo v roku 2018 Rusko, odkiaľ pochádzalo viac ako 22 % napadnutých používateľov. Nasleduje Nemecko (s podielom viac ako 20 %) a India (takmer 4 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona