Bankový sektor ku koncu mája dosiahol zisk 290,5 milióna eur

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 14:49 • 2 min
Bankový sektor ku koncu mája dosiahol zisk 290,5 milióna eur

BRATISLAVA - Bankový sektor na Slovensku zaznamenal ku koncu mája zisk 290,5 milióna eur. Medziročne stúpol o 14,05 milióna eur, keďže vlani v rovnakom období banky dosiahli zisk na úrovni 276,4 milióna eur. Vyplýva to z najnovších výkazov zisku a strát, ktoré zverejnila Národná banka Slovenska (NBS).

slovakia

left justify in out

Čisté úrokové príjmy, ktoré sú hlavným zdrojom bánk, ku koncu piateho mesiaca tohto roka dosiahli 717,7 milióna eur. Medziročne sa znížili o 3,2 %.

 

Ako ďalej vyplýva z výkazov ziskov a strát NBS, čisté výnosy z poplatkov a provízií dosiahli ku koncu apríla tohto roka 219,9 milióna eur a medziročne vzrástli o 2,1 %.

 

Bankový sektor dosiahol ku koncu minulého roka zisk 742,3 milióna eur. Medziročne sa zvýšil o 22,5 %. Podľa Slovenskej bankovej asociácie (SBA) významný pozitívny vplyv na ziskovosť bánk mal vlani predaj podielov VISA Europe spoločnosti VISA Inc.

 

"V uplynulom roku ziskovosť pozitívne ovplyvnili aj jednorazové príjmy z dividend a výnosy z finančných operácií," priblížila SBA. Čisté úrokové príjmy bánk klesali už aj vlani.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies