Bankový sektor ku koncu apríla dosiahol zisk 235,4 milióna eur

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 11:21 • 2 min
Bankový sektor ku koncu apríla dosiahol zisk 235,4 milióna eur

BRATISLAVA - Banky na Slovensku ku koncu apríla tohto roka zaznamenali nárast zisku. Medziročne stúpol o 18 % na 235,4 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Vlani v rovnakom období banky dosiahli zisk na úrovni 192,7 milióna eur. Vyplýva to z najnovších výkazov zisku a strát, ktoré zverejnila Národná banka Slovenska (NBS). Čisté úrokové príjmy, ktoré sú hlavným zdrojom bánk, ku koncu štvrtého mesiaca tohto roka dosiahli 573,6 milióna eur. Medziročne sa znížili o 21,4 milióna eur.

 

Ako ďalej vyplýva z výkazov ziskov a strát NBS, čisté výnosy z poplatkov a provízií dosiahli ku koncu apríla tohto roka takmer 176 miliónov eur. Medziročne vzrástli o 3,4 %. Bankový sektor dosiahol ku koncu minulého roka zisk 742,3 milióna eur. Medziročne sa zvýšil o 22,5 %. Podľa Slovenskej bankovej asociácie (SBA) významný pozitívny vplyv na ziskovosť bánk mal vlani predaj podielov VISA Europe spoločnosti VISA Inc. "V uplynulom roku ziskovosť pozitívne ovplyvnili aj jednorazové príjmy z dividend a výnosy z finančných operácií," priblížila SBA. Čisté úrokové príjmy bánk klesali už aj vlani.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona