Bankový gigant Sumitomo Mitsui sa z Londýna sťahuje do Nemecka

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 13:00 • 2 min
Bankový gigant Sumitomo Mitsui sa z Londýna sťahuje do Nemecka

FRANKFURT NAD MOHANOM - Sumitomo Mitsui je ďalším bankovým gigantom, ktorý si vybral Frankfurt nad Mohanom za sídlo svojej centrály pre Európsku úniu (EÚ) po odchode Veľkej Británie z európskeho bloku.

slovakia

left justify in out

Nasleduje tak spoločnosti Standard Chartered a Nomura. Americké veľkobanky Goldman Sachs a Morgan Stanley zvažujú podobný krok.

 

"Frankfurt nad Mohanom sa stal hlavným kandidátom na presídlenie bankových prevádzok, ktoré opúšťajú Londýn," vyhlásil Hubertus Väths, riaditeľ lobistickej organizácie Frankfurt Main Finance. "Frankfurtu a celému regiónu to prináša jasné výhody."

 

No aj keď je radosť z tejto správy pochopiteľná, dokonca aj tí, ktorí podporujú Frankfurt nad Mohanom, priznávajú, že skutočný rozsah sťahovania bánk bude obmedzený, konštatujú agentúry.

 

Plánované sťahovanie zodpovedá skôr pramienku, ako mohutnému prúdu. Každá z bánk totiž uvažuje o presune len niekoľko stoviek pracovných miest. A tieto zmeny sa nestanú naraz, ale postupne, pripomenul Oliver Wagner, riaditeľ Asociácie zahraničných bánk v Nemecku, ktorý propaguje Frankfurt nad Mohanom.

 

To sotva postačí na to, aby sa pohol index globálnych finančných centier, teda rebríček svetových finančných centier. Frankfurtu nad Mohanom v ňom patrí 23. priečka, zatiaľ čo Londýn je prvý, pred New Yorkom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies