Bankový dozor ECB plánuje centrálnu databanku kybernetických útokov

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 09:33 • 2 min
Bankový dozor ECB plánuje centrálnu databanku kybernetických útokov

FRANKFURT NAD MOHANOM - Bankový dozor Európskej centrálnej banky (ECB) reaguje na rastúcu hrozbu hekerských útokov na finančné inštitúcie.

slovakia

left justify in out

"Chceme vytvoriť databanku kybernetických incidentov. Má slúžiť ako varovný a analytický systém," povedal predstaviteľ bankového dozoru ECB Francois-Louis Michaud denníku Handelsblatt. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Banky majú ECB informovať o všetkých závažných hrozbách pochádzajúcich z internetu. Vo februári tohto roka spustila pilotný projekt, na ktorom sa zúčastňuje 18 európskych bánk. Neskôr budú všetky inštitúcie pod priamym dozorom ECB povinné dodávať do databanky potrebné informácie.

 

"Banky sú menším kybernetickým útokom v podstate vystavené neustále. Doteraz sme však v Európe nezaznamenali žiadny skutočne závažný incident, ktorý by spôsobil veľké finančné straty, vážne narušenie prevádzky či rozsiahle poškodenie reputácie," tvrdí Michaud. Bankový dozor preto chce vylepšiť ochranu sektora a už pred rokom ECB uskutočnila medzi veľkými inštitúciami rozsiahly prieskum o otázkach z oblasti informačných technológií. Podľa Michauda chcú aj týmto spôsobom zvýšiť povedomie bánk, že do tejto oblasti musia viac investovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies