Bankový dohľad USA zatvoril v tomto roku prvú komerčnú banku

NETKY.SK • 19 Január 2015, 15:15 • 2 min
Bankový dohľad USA zatvoril v tomto roku prvú komerčnú banku

WASHINGTON - Americký bankový dohľad Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) zatvoril koncom minulého týždňa malú floridskú First National Bank of Crestview v meste Crestview.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uviedla, že to bol tento rok prvý komerčný finančný ústav, ktorému FDIC odobral oprávnenie na podnikanie. Vlani skrachovalo v Spojených štátoch 18 malých bánk.

 

Skrachovaná floridská banka mala len tri pobočky. Cez víkend ich prevzala neworleanská First NBC Bank a v utorok (20.1.), po dnešnom dni voľna, už začnú slúžiť klientom pod jej názvom.

 

V tomto storočí zatvoril FDIC v jednom roku najviac komerčných bánk v roku 2010, bolo ich 157. Banky sa neudržali v konkurencii, ktorá na americkom trhu finančných služieb vznikla po vypuknutí finančnej krízy na jeseň 2008, na začiatku ktorej bol zánik investičnej veľkobanky Lehman Brothers. Od roku 2010 počet bánk, ktoré FDIC medziročne zatvára, sústavne klesá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona