Bankovky nájdené v Dunaji v Rakúsku nepochádzajú z trestnej činnosti

NETKY.SK • 12 December 2015, 06:49 • 2 min
Bankovky nájdené v Dunaji v Rakúsku nepochádzajú z trestnej činnosti

VIEDEŇ – Rakúska polícia už nepredpokladá, že bankovky v hodnote približne 130.000 eur, ktoré sa uplynulú sobotu našli vo Viedni v ramene rieky Dunaj, pochádzajú z trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Verí totiž tvrdeniu rekreačného bežca, ktorý videl, ako bankovky niekto stratil, povedal policajný hovorca Paul Eidenberger, ktorého citovala agentúra APA. Polícia v Dolnom Rakúsku však naďalej vedie vyšetrovanie v trestnej veci.

 

"Tvrdenia bežca sú podľa nášho názoru vierohodné a zhodujú sa s inými výpoveďami," povedal Eidenberger.
Nepotvrdil však informáciu internetovej verzie denníka Kronen Zeitung, ktorá s odvolaním sa na svedkov uviedla, že takto sa svojich celoživotných úspor "zbavil" zrejme zmätený starší muž.

 

Viedenská polícia preveruje aj podozrenia o možnom zatajení nálezu. Svedkovia mohli podľa Eidenbergera vybrať z vody časť bankoviek predtým, ako na miesto nálezu prišli vyšetrovatelia. Zvažuje sa aj postup voči osobám, ktoré sa vydávali za nálezcov peňazí.


Nález pozostával zo sto- a päťstoeurových bankoviek. V Rakúsku každý, kto nájde finančnú hotovosť a prinesie ju na políciu, môže žiadať nálezné vo výške päť až desať percent z tejto sumy a má právo dostať celú sumu, ak jej právoplatného majiteľa do roka


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona