Bankomat kopíroval platobné karty aj v Brne

NETKY.SK • 19 Február 2013, 12:46 • 2 min
Bankomat kopíroval platobné karty aj v Brne

Bankomat kopíroval platobné karty aj v Brne - Krimi Podobný prípad krádeže peňazí z účtov v bankách prostredníctvom skopírovania platobnej karty ako na Slovensku sa vyskytol aj v Brne. Do bankomatu pri pobočke Českej sporiteľne (ČS) na ulici Panská v Brne

slovakia

left justify in out

img

Podobný prípad krádeže peňazí z účtov v bankách prostredníctvom skopírovania platobnej karty ako na Slovensku sa vyskytol aj v Brne. Do bankomatu pri pobočke Českej sporiteľne (ČS) na ulici Panská v Brne niekto na začiatku februára namontoval techniku, ktorá kopírovala platobné karty, informoval portál denníka MF DNES.

Polícia a banka zatiaľ vedia o dvoch poškodených klientoch, môže ich však byť viac. Jednému z nich z účtu niekto vybral približne 20.000 Kč (asi 788 eur). V bankomate ČS v centre Brna bolo podľa zistenia technikov namontované zariadenie, ktoré páchateľom tohto trestného činu umožnilo získať údaje o karte. Tie potom použili v Kalifornii, kde v bankomate na dvakrát vybrali hotovosť v dolároch.

Bankomat podľa polície karty kopíroval 2. februára. "V tejto chvíli už evidujeme dvoch poškodených. Nemožno ale vylúčiť, že ich bude viac," uviedla policajná hovorkyňa Petra Vedrová. Podľa nej je to zatiaľ približne piaty podobný prípad na južnej Morave v tomto roku.

Keď sa Česká spořitelna o kopírovacím zariadení na svojom bankomate v Brne dozvedela, ohlásila všetko polícii. Súčasne začala starostlivejšie sledovať transakcie klientov, ktorí v tomto bankomate vyberali peniaze. "Ak máme podozrenie na zneužitie karty, tak klienta telefonicky kontaktujeme a pýtame sa ho okrem iného na detaily podozrivej transakcie. Zisťujeme teda napríklad, či sa naozaj nachádza v Kalifornii," opisuje hovorkyňa ČS Klára Pačesová.

"Každé podozrenie na zneužitie platobnej karty detailne prešetríme, a ak sa ukáže, že skutočne došlo k jej zneužitiu, škodu klientovi nahradíme v plnej výške," ubezpečila hovorkyňa. Podobné prípady týkajúce sa bankomatov ČS sú skôr výnimočné. "V minulom roku sme riešili napadnutie iba jedného bankomatu na Morave, a to konkrétne v Olomouci," spresnila Pačesová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies