Banke Wells Fargo uložili pokutu 185 miliónov

NETKY.SK • 9 September 2016, 09:57 • 2 min
Banke Wells Fargo uložili pokutu 185 miliónov

NEW YORK - Kalifornskí a federálni americkí regulátori uložili banke Wells Fargo pokutu v sume 185 mil. USD preto, že jej zamestnanci zriadili milióny účtov bez súhlasu klientov s cieľom splniť agresívne plány predaja. V súvislosti so štvrtkovou pokutou bolo pre takéto správanie sa prepustených zhruba 5 300 zamestnancov Wells Fargo.

slovakia

left justify in out

Americký Úrad na ochranu spotrebiteľov vo finančnom sektore (CFPB) uviedol, že zamestnanci banky otvorili vyše 2 mil. bankových účtov a účtov pre kreditné karty, na ktoré pravdepodobne nemali oprávnenie od klientov. Vystavovali a aktivovali debetné karty a vytvárali osobné identifikačné čísla (PIN) bez toho, aby sa to oznámili zákazníkom.
Agresívnu predajnú taktiku banky Wells Fargo zverejnil denník Los Angeles Times ešte v roku 2013. Nasledovala žaloba zo strany losangeleskej prokuratúry.

 

Banka Wells Fargo vo vyhlásení uviedla: "Vyjadrujeme ľútosť a preberáme zodpovednosť za každý prípad, v ktorom zákazníci mohli dostať produkt, o ktorý nepožiadali." Banka ďalej uviedla, že refundovala 2,6 mil. USD, ktoré dostala vo forme poplatkov za produkty, ktoré zriadila bez oprávnenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies