Banka Santander spúšťa platobnú aplikáciu založenú na blockchaine Ripple

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 15:30 • 2 min
Banka Santander spúšťa platobnú aplikáciu založenú na blockchaine Ripple

BOADILLA DEL MONTE – Globálny bankový gigant Santander Group oznámil, že v piatok 13.apríla spustí aplikáciu na medzinárodné platby založenú na technológii blockchain.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ Financial Times bola aplikácia nazvaná One Pay FX a zatiaľ bude dostupná iba pre klientov Santanderu v Španielsku, Spojenom kráľovstve, Brazílii a Poľsku.

 

Banka uviedla, že v nadchádzajúcich mesiacoch očakáva zavedenie služby v ďalších krajinách pre malé podniky a môže tiež rozšíriť dostupnosť produktu aj pre iné finančné inštitúcie.

 

img

 

Aplikácia, ktorej vývoj trval dva roky, je postavená na technológii Ripple a Santander je jednou z prvých bánk, ktoré zákazníkom ponúkajú medzinárodné platby založené na technológii blockchain.

 

Santander UK začal vývoj v spolupráci so spoločnosťou Ripple ešte v roku 2016. V tom čase banka skúšala funkčnosť aplikácie medzi svojimi zamestnancami v Spojenom kráľovstve.

 

Produkt je výsledkom pokračujúceho partnerstva medzi spoločnosťou Ripple a bankou Santander, ktorá v roku 2015 prostredníctvom svojej pobočky rizikového kapitálu InnoVentures investovala štyri milióny dolárov do financovania Ripple.

 

img

 

Santander Group už skôr v prezentácii naznačila, že aplikácia je založená na platforme xCurrent od spoločnosti Ripple, distribuovanej sieti určenej na okamžité cezhraničné transakcie. Platforma xCurrent nepoužíva natívnu kryptomenu XRP, ktorú spoločnosť Ripple využíva vo svojom blockchain protokole.

 

Medzinárodné platby zo štyroch krajín, v ktorých bude aplikácia dostupná, by mohli predstavovať až polovicu objemu retailových zákazníkov banky Santander.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies