Banka Morgan Stanley zruší 1600 pracovných miest

NETKY.SK • 10 Január 2013, 07:54 • 2 min
Banka Morgan Stanley zruší 1600 pracovných miest

Banka Morgan Stanley zruší 1600 pracovných miest - Svet Wall Street sa musí pripraviť na ďalšie prepúšťanie. Banka Morgan Stanley zruší vo svojej investičnej divízii 1600 pracovných miest, čo predstavuje približne 6 % pracovnej sily divízie.

slovakia

left justify in out

img

Wall Street sa musí pripraviť na ďalšie prepúšťanie. Banka Morgan Stanley zruší vo svojej investičnej divízii 1600 pracovných miest, čo predstavuje približne 6 % pracovnej sily divízie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj oboznámený so záležitosťou.

Približne polovica škrtov pracovných miest pripadá na USA a zvyšok na zahraničie, uviedli agentúra Bloomberga a denník Wall Street Journal. Toto kolo prepúšťania, ktoré sa dotkne všetkých úrovní zamestnancov, prichádza po 6-% redukcii pracovných miest v investičnej divízii v roku 2012. 

V uplynulých mesiacoch oznámil rušenie pracovných miest celý rad veľkých bánk, vrátane napríklad Deutsche Bank. Niektoré finančné inštitúty dokonca zatvárajú celé oddelenia. Týmto spôsobom reagujú na pokles ziskov v oblasti investičného bankovníctva, spôsobený sprísnením regulácie a turbulenciami na finančných trhoch.

Morgan Stanley patrí k najväčším americkým bankám, spravuje peniaze súkromných zákazníkov, radí firmám pri prevzatiach alebo vstupoch na burzu a je aktívna na kapitálovom trhu. Neoperuje však v segmente klasického retailového bankovníctva s filiálkami. Na konci septembra 2012 v banke pracovalo 57.700 ľudí, pričom rok predtým to bolo ešte 62.200. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies