Banka JPMorgan Chase varuje, že pokojný brexit je stále málo pravdepodobný

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 16:31 • 2 min
Banka JPMorgan Chase varuje, že pokojný brexit je stále málo pravdepodobný

LONDÝN - Vittorio Grilli, člen manažmentu americkej veľkobanky JPMorgan Chase, varoval, že je stále ťažké si predstaviť veľmi pokojný a mierumilovný záver rokovaní o brexite.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Grilli, predseda predstavenstva banky pre korporátne a investičné bankovníctvo v Európe, na Blízkom východe a v Afrike, v tejto súvislosti pripomenul, že ide o "veľmi delikátnu" záležitosť, pretože v stávke sú "hlavné princípy".

 

Ekonóm JPMorgan Malcolm Barr sa v pondelok (5.6.) pokúsil rámcovo načrtnúť, ako môžu jednotlivé výsledky predčasných parlamentných volieb tento týždeň ovplyvniť rokovania o odchode Británie z Európskej únie (EÚ).

 

V správe klientom Barr naznačil, že ak konzervatívci získajú v parlamente väčšinu 50 a viac poslancov, môže to premiérku Theresu Mayovú, ktorá sa spolieha len na malú skupinu poradcov, povzbudiť, aby bola ostrá na rokovaniach, čo môže vyústiť do "ničivého" brexitu. Naopak, tesnejšia väčšina by umožnila opozícii v Dolnej snemovni presadiť viac obmedzení.

 

A ak by vládu zostavili labouristi, EÚ by pravdepodobne predĺžila Británii termín pre odchod z bloku, ktorý vyprší v marci 2019, aby novému kabinetu poskytla čas pripraviť sa na rokovania, uviedol Barr. Predpovedá tiež, že líder labouristov Jeremy Corbyn sa eventuálne môže snažiť o členstvo Londýna v Európskom hospodárskom priestore, podobne ako Nórsko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies