Banka HSBC zaplatí vo Francúzsku 300 miliónov eur za napomáhania daňovým únikom

NETKY.SK • 15 November 2017, 11:38 • 2 min
Banka HSBC zaplatí vo Francúzsku 300 miliónov eur za napomáhania daňovým únikom

BERN - Britská banka HSBC sa vo Francúzsku dohodla na zaplatení 300 miliónov eur s cieľom urovnať vyšetrovanie daňových únikov zo strany francúzskych občanov. Pomáhať im mala práve HSBC, konkrétne jej divízia vo Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsku divíziu HSBC Private Bank obvinili minulý rok vo Francúzsku z toho, že napomáhala francúzskym občanom pri daňových únikoch. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu mala divízia Francúzom pomôcť utajiť pred daňovými úradmi minimálne 1,67 miliardy eur.

 

Dohoda o zaplatení 300 miliónov eur ďalšie vyšetrovanie ukončí. Banka ako prvá tak využije nový systém vo Francúzsku, na základe ktorého sa spoločnosti podozrivé z korupcie alebo zatajovania daňových podvodov môžu dohodnúť na zaplatení pokuty a vyhnúť sa tak súdnemu konaniu. Firma nemusí ani priznať vinu.

 

HSBC dohodu potvrdila, pričom dodala, že vyšetrovanie bolo ukončené. Dohodu o urovnaní potvrdila aj prokuratúra. Podobná kauza sa týka aj švajčiarskej banky UBS, ktorá ale s dohodou v tomto duchu nesúhlasila a v súčasnosti čelí súdnemu konaniu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies