Banka HSBC plánuje zatvoriť takmer polovicu svojich pobočiek v Indii

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 11:37 • 2 min
Banka HSBC plánuje zatvoriť takmer polovicu svojich pobočiek v Indii

BOMBAJ - Britská banka HSBC Holdings plánuje zatvoriť takmer polovicu svojich pobočiek v Indii a spoľahnúť sa viac na tzv. digitálne bankovníctvo v tejto ázijskej krajine. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Banka so sídlom v Londýne zatvorí 24 z 50 indických pobočiek, ktoré sa podieľali ani nie 10 % na výkone retailovej divízie v Indii. HSBC to dnes potvrdila v e-maile agentúre Bloomberg.

 

Generálny riaditeľ banky sa snaží zredukovať sieť globálnych pobočiek HSBC a zatvoriť stratové prevádzky, aby stlačil náklady a zvýšil zisk spoločnosti. Banka od roku 2011 už zrušila viac ako 87.000 pracovných miest a zredukovala svoju sieť v približne v 71 z celkovo 88 krajín a území, kde pôsobí.

 

HSBC zároveň uviedla, že zostáva v Indii, kde zatvára aj prevádzku súkromného bankovníctva. India patrí medzi kľúčové trhy banky, vlani mala napríklad štvrtý najväčší podiel na zisku HSBC pred zdanením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona