Bank strávil noc už na hoteli, z pádu si pamätá len začiatok

NETKY.SK • 9 Február 2015, 13:00 • 2 min
Bank strávil noc už na hoteli, z pádu si pamätá len začiatok

BEAVER CREEK - Českého lyžiara Ondřeja Banka v noci prepustili z nemocnice a po ťažkom páde sa bude ďalej zotavovať na hoteli.

slovakia

left justify in out

Bank mal v nedeľňajšom zjazde v rámci alpskej kombinácie na MS v Beaver Creeku škaredý pád, pri ktorom neutrpel žiadne vážne zranenia no ako informuje idnes.cz, má otras mozgu, výron členku, nalomenú kostičku na nohe, niekoľko stehov pod ľavým okom a odreniny na tvári.
     

Český lyžiar mal na zjazdovke Birds of Prey sľubné medzičasy, ktoré mu dávali nádej na priebežné druhé miesto. Pred záverečným skokom sa však dostal do problémov, keď prišiel o lyžu, ktorá sa mu zarezala do snehu, pričom druhá zostala pripnutá. Cieľom preletel v neprirodzenej polohe a po kotrmelcoch zostal dlhé minúty ležať v cieľovom priestore. Tretieho muža kitzbühelskej kombinácie ošetrovali priamo na trati pred vystrašenými divákmi, po zhruba štvrťhodinovom prerušení ho transportovali kanadskými saňami do nemocnice.
     

Noc však strávil už na hoteli. Zo samotného pádu si pamätá iba začiatok. "Som rád, že ma pustili. Dali mi na výber, či chcem ísť, alebo tam zostanem na noc, tak som im sľúbil, že na mňa niekto bude dávať pozor. Som rád, že to neskončilo horšie. Pamätám si len začiatok pádu, tam mi nebolo príjemne. Zvyšok si nepamätám," citoval ho portál idnes.cz.
     

Tridsaťštyriročný Bank sa napriek nehode hneď v nemocnici pýtal, či mal šancu na medailu. "Postihnutie lyžovaním mám veľké. Som rád, že do tej doby som išiel relatívne dobre," smial sa.
     

Svoj pád si ešte nestihol pozrieť na videu a tak presne nevedel, čo sa stalo. "Ale všetci hovoria, že to bolo brutálne. Celkovo sa cítim dobre, hlava ma nebolí, ale stopercentné to samozrejme nie je. Som rád, že som to prežil tak, ako som to prežil. Je to zase jedna z tých zlých skúseností, ktorých mám už veľa," citoval ho portál idnes.cz.
     

Ondřeja Banka považovali mnohí odborníci za adepta na medailu v alpskej kombinácii. Od ZOH v Soči jazdil v životnej forme, v poslednej kombinácii SP v Kitzbüheli obsadil druhýkrát v kariére tretie miesto. Počas kariéry mal množstvo zdravotných problémov, opakovane mu operovali kolená, v roku 2008 utrpel otvorenú zlomeninu holennej a lýtkovej kosti, o tri roky neskôr si zasa priviezol z Thajska záhadnú chorobu, pri ktorej takmer bojoval o život. Pri návrate na svahy si zlomil čeľusť, vykĺbil rameno a opäť poranil koleno. "Už mi bolo rozhodne aj horšie," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona