Bank of Japan rozšíri program nákupu aktív o ďalších 10 biliónov jenov

NETKY.SK • 20 December 2012, 08:03 • 2 min
Bank of Japan rozšíri program nákupu aktív o ďalších 10 biliónov jenov

Bank of Japan rozšíri program nákupu aktív o ďalších 10 biliónov jenov - Svet Bank of Japan uviedla, že program nákupu aktív teraz dosiahne hodnotu okolo 101 biliónov jenov z pôvodnej úrovne 91 biliónov jenov. Japonská centrálna banka dnes opätovne uvoľni

slovakia

left justify in out

img

Bank of Japan uviedla, že program nákupu aktív teraz dosiahne hodnotu okolo 101 biliónov jenov z pôvodnej úrovne 91 biliónov jenov.

Japonská centrálna banka dnes opätovne uvoľnila menovú politiku, keď svoj program nákupu aktív rozšírila o ďalších 10 biliónov jenov (89 miliárd eur). Kľúčovú úrokovú sadzbu ponechala podľa očakávaní v pásme od 0 do 0,1 %. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Bank of Japan (BOJ) uviedla, že program nákupu aktív teraz dosiahne hodnotu okolo 101 biliónov jenov z pôvodnej úrovne 91 biliónov jenov. Banka zároveň oznámila, že začiatkom roka bude diskutovať o svojich inflačných cieľoch, čím nepriamo priznala rastúci tlak zo strany Šinza Abeho, ktorý by sa mal stať budúcim premiérom. Abe tlačí na inflačný cieľ vo výške 2 % v úsilí čo najskôr dostať krajinu z obdobia deflácie. Zatiaľ však banka inflačný cieľ, ktorý je od februára na úrovni 1 %, nezmenila.

Jednou z priorít Liberálnodemokratickej strany Šinza Abeho, ktorá zvíťazila v minulotýždňových parlamentných voľbách, je práve ekonomické oživenie. Abe už pred voľbami tlačil na vedenie centrálnej banky, aby viac spolupracovalo s vládou na podpore ekonomiky.

Kurz:
(1 EUR = 112,36 JPY)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona