Bank of England menovú politiku nezmenila

NETKY.SK • 1 August 2013, 15:24 • 2 min
Bank of England menovú politiku nezmenila

LONDÝN - Britská centrálna banka na druhom zasadaní pod vedením nového guvernéra svoju menovú politiku nezmenila.

slovakia

left justify in out

Na zasadaní, ktoré sa skončilo vo štvrtok, Bank of England (BoE) ponechala hlavnú úrokovú sadzbu vo výške 0,5 % a neschválila nijaké nové nákupy dlhopisov. Výbor pre menovú politiku BoE vo štvrtok nezverejnil žiadne vyhlásenie na rozdiel od prvého zasadania pod vedením Marka Carneyho pred mesiacom, kedy investorov upozornil, aby nerátali s príliš skorým zvýšením úrokov.

Na predchádzajúcom zasadaní výboru pre menovú politiku britskej centrálnej banky, ktoré bolo 3. a 4. júla, všetci jeho deviati členovia hlasovali proti ďalšiemu nákupu dlhopisov. Dvaja členovia výboru, ktorí dovtedy presadzovali ďalšie nákupy aktív, sa zdržali výziev na ďalšie kvantitatívne uvoľňovanie.

V posledných mesiacoch sa v britskej ekonomike začali objavovať známky obratu. Júlová aktivita priemyselného odvetvia Veľkej Británie bola silnejšia ako najoptimistickejšia prognóza v rámci prieskumu agentúry Reuters. Ekonomika krajiny je však stále o vyše 3 % menšia, ako bola pred finančnou krízou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies