Bank of Cyprus asi škrtne až 30 % z vkladov nad 100-tisíc!

NETKY.SK • 25 Marec 2013, 15:04 • 2 min
Bank of Cyprus asi škrtne až 30 % z vkladov nad 100-tisíc!

NIKÓZIA - Vkladatelia v Bank of Cyprus prídu o 30 % tej časti svojich úspor, ktorá prekračuje úroveň 100 tis. eur. Povedal to v pondelok pre írsky rozhlas šéf finančného výboru cyperského parlamentu Nicholas Papadopoulos.

slovakia

left justify in out

"Nepočul som formálne oznámenie, ale to je cifra, ktorú som sa dozvedel," uviedol Papadopoulos. Vkladatelia dostanú ako kompenzáciu akcie banky. Ide o výsledok dohody o rekapitalizácii najväčšej cyperskej banky, ktorú v pondelok v skorých ranných hodinách Nikózia uzavrela s Európskou úniou. Rozsah zdanenia financií veľkých vkladateľov v druhej najväčšej cyperskej banke Cyprus Popular Bank, ktorá je známa aj pod názvom Laiki, sa ešte nezverejnil. Očakáva sa však, že bude väčšie a krajina tým získa 4,2 mld. eur. Na majiteľov vkladov pod 100 tis. eur v oboch bankách sa bude naďalej vzťahovať štátna garancia vkladov. Pôvodný návrh, ktorý vyvolal rozhorčenie, predpokladal, že sa z nich vyberie daň vo výške 6,75 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies