Bank of China môže požičať Enelu sumu do 1 mld. eur

NETKY.SK • 15 Október 2014, 14:59 • 2 min
Bank of China môže požičať Enelu sumu do 1 mld. eur

RÍM - Talianska energetická spoločnosť Enel a čínska banka Bank of China podpísali v Ríme memorandum o porozumení, na základe ktorého Enel môže v najbližších piatich rokoch od banky získať úvery a financovanie projektov a obchodu až do sumy 1 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Pôjde o financovanie podnikania Enelu v Číne ale aj mimo tejto krajiny. Informovala o tom vo vyhlásení spoločnosť Enel.

Enel v Číne pôsobí od roku 2004 prostredníctvom viacerých projektov zameraných na znižovanie emisií skleníkových plynov. Od roku 2012 talianska skupina spolupracuje s čínskym Huaneng Clean Energy Research Institute na technológiách ekologického využívania uhlia a výroby energie z obnoviteľných zdrojov. V roku 2014 začal Enel spolupracovať so State Grid Corporation of China, ktorá je najväčšou firmou na svete podnikajúcou pri prenose a distribúcii elektrickej energie. Obsahom ich spolupráce sú inteligentné elektrické siete a energia z obnoviteľných zdrojov. Od roku 2014 talianska firma spolupracuje aj so spoločnosťou China National Nuclear, a to pri výstavbe a prevádzke jadrových elektrární. 

 

Spoločnosť Enel je hlavným, 66-percentným akcionárom Slovenských elektrární. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky. Vedenie spoločnosti Enel začiatkom júla odsúhlasilo predaj svojho podielu v Slovenských elektrárňach. Ide o súčasť širšieho plánu predaja aktív v hodnote 6 mld. eur. Cieľom Enelu je zníženie dlhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies