Bank Austria dementovala, že má problémy s reorganizáciou štruktúry

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:38 • 2 min
Bank Austria dementovala, že má problémy s reorganizáciou štruktúry

VIEDEŇ/MILÁNO - Vyčlenenie stredoeurópskych úverových ústavov zo svojej organizačnej štruktúry a ich odovzdanie milánskej centrále UniCreditu pokladá Bank Austria v súlade s harmonogramom. Informuje o tom APA. Rakúsky denník Der Standard totiž v dnešnom vydaní uviedol, že sa vyčleňovanie „dostalo do ťažkostí“.

slovakia

left justify in out

V dôsledku toho by sa reorganizácia v rámci talianskej veľkobanky nemala dokončiť v septembri a nadobudnúť účinnosť so spätnou platnosťou od prvého januára tohto roku.

 

"Špekulácie a chýry nekomentujeme," APA to povedal hovorca banky Martin Halama. Dal do pozornosti najnovšie informácie jej šéfa Roberta Zadrazila, ktoré poskytol čerstvému vydaniu Trendu. Uviedol, že v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch príjmu grémiá príslušné rozhodnutia.

 

Standard napísal, že o dodržaní harmonogramu predisponovania agendy bánk v krajinách strednej a východnej Európy, ktoré sú teraz súčasťou Bank Austrie, pochybujú aj insideri. Údajne sa ešte nedosiahla dohoda o zámere s držiteľmi zlatých akcií, s fondom podnikovej rady a nadáciou AVZ, ktorá má blízko k mestu Viedeň. Obe sú schopné zablokovať reorganizáciu.

 

Závodná rada podľa Standardu žiada prísľub, že Bank Austria zostane v strednodobom horizonte životaschopnou aj bez východoeurópskych dcér. Spolu ich má 13. Ich ročné výnosy dosahujú 80 miliárd eur. Z bilancie banky sa stratí aj zisk 800 miliónov eur.

 

Mesto Viedeň chce dosiahnuť, aby sa v prípade realizácie reorganizačného zámeru medzi talianskou centrálou a Bank Austriou vylúčili všetky možné riziká, ktoré jej môžu vyplynúť zo záruk, ktoré od neho dostala.

 

AVZ je tiež jej ručiteľom, ale nemá dosť majetku na ich prípadne krytie. Ide o 5 miliárd eur (vrátane 3000 neprepustiteľných pracovníkov Bank Austrie a jej penzistov). Viedeň chce mať istotu, že nedôjde k zániku Bank Austrie. S tým však nikto nekalkuluje.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies