Baníkov v poľskej medenej bani zavalilo: Záchranári všetkých vytiahli!

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 12:52 • 2 min
Baníkov v poľskej medenej bani zavalilo: Záchranári všetkých vytiahli!

VARŠAVA - Poľskí záchranári vyhĺbili tunel, aby zo šachty medenej bane Rudna na juhozápade Poľska vyslobodili zavalených 19 baníkov. Hovorca banskej spoločnosti KGHM Dariusz Wyborski informoval, že všetci baníci sú živí a po jednom vychádzali cez tunel na povrch. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Závalu predchádzalo zemetrasenie, ktoré v oblasti zaregistrovali v utorok po 22.00 h. Baníci ostali uväznení asi v hĺbke 600 metrov. Niekoľko hodín s nimi nebol žiadny kontakt, keďže počas otrasov sa poškodili komunikačné linky medzi dispečingom a šachtou. Preto sa aj v pôvodných správach uvádzalo, že v šachte zostalo 18 baníkov.

Baňa Rudna sa nachádza neďaleko dediny Polkowice v oblasti Sliezska v blízkosti hraníc s Nemeckom a Českom. Jej majiteľom je štátom kontrolovaná spoločnosť KGHM, ktorá je v Európe druhým najväčším producentom medi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona