Baník Ostrava má dlhy a zákaz nakupovať nových hráčov

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 12:28 • 2 min
Baník Ostrava má dlhy a zákaz nakupovať nových hráčov

OSTRAVA - Český futbalový klub Baník Ostrava nemôže získavať nových hráčov, pretože dosiaľ neuhradil všetky pohľadávky veriteľov. Trest udelila klubu Futbalová asociácia Českej republiky (FAČR), informuje portál idnes.cz.

slovakia

left justify in out

Ani jedna zo zainteresovaných strán nezverejnila podrobnosti prípadu. "Považujeme to za internú záležitosť," povedal pre denník Sport generálny manažér ostravského klubu Radek Slončík a doplnil: "Robíme všetko pre to, aby sme mali prestupy čo najskôr odblokované. Boli by sme radi, ak by sa tak stalo v priebehu najbližších dní. Máme vyhliadnutých hráčov, ktorí by mohli posilniť tím."

"Baník môže momentálne hráčov len predávať. Keď klub doloží, že uhradil pohľadávky, bude môcť futbalistov nakupovať," povedal hovorca FAČR Petr Kovář.

Baník Ostrava obsadil v sezóne 2012/2013 štrnástu priečku a udržal si príslušnosť medzi českou elitou aj pre nastávajúci súťažný ročník. Dlhy, ktoré presiahli 100 miliónov českých korún, pomohlo vyriešiť v jarnej časti uplynulej sezóny mesto Ostrava, ktoré od Baníka odkúpilo za 114 miliónov Kč futbalový areál na Bazaloch. Ostravčania následne v odvolacom konaní získali dodatočne ligovú licenciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies