Bangladéšsky učiteľ dostal sedem rokov za vyhrážky na Facebooku

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 18:20 • 2 min
Bangladéšsky učiteľ dostal sedem rokov za vyhrážky na Facebooku

DHÁKA - Bangladéšsky súd vo štvrtok poslal univerzitného učiteľa na sedem rokov do väzenia za vyhrážky na adresu premiérky zverejnených na internetovej sociálnej sieti Facebook.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry pedagóg z prestížnej univerzity pred rokom na svojom konte prirovnal líderku Šejk Hasínovú k hyene. Podľa jeho slov ničí krajinu vrátane jeho zamestnávateľa, ktorým bola strojárska univerzita. Jeho stíhanie je dôsledkom pritvrdeného postupu bangladéšskych úradov, ktoré sa zamerali na príspevky útočiace na premiérku a jej otca, zakladateľa krajiny Šejka Mudžibura Rahmana. Minulý rok dostal 29-ročný muž, tiež vysokoškolsky učiteľ, šesť mesiacov za príspevok na Facebooku, v ktorom mal premiérke želať smrť pri autonehode.

"Najprv ti strelím do hlavy a brucha. A potom vystavím tvoju hlavu pred budovou (elektrotechnickej) univerzity k ďalším hyenám," prečítal prokurátor príspevok na pojednávaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona