Bangladéšska polícia zatkla majiteľov zrútenej budovy

NETKY.SK • 27 Apríl 2013, 08:43 • 2 min
Bangladéšska polícia zatkla  majiteľov zrútenej budovy

Dháka - Bangladéšska polícia zatkla dnes majiteľov dvoch odevných závodov, ktoré sídlili v osemposchodovej budove, pri ktorej zrútení tento týždeň zahynulo najmenej 324 ľudí a ďalších 2000 osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Zadržaní sú podľa polícia podozriví z toho, že nútili zamestnancov pracovať aj po tom, ako sa na stenách budovy objavili veľké trhliny - deň pred jej stredajším zrútením v meste Savar pri metropole Dháka, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Po tom, ako tisíce pracovníkov vyšli do ulíc žiadať spravodlivosť, vyzvalo Bangladéšske združenie výrobcov a vývozcov odevov, aby sa majitelia oboch odevníckych prevádzok vzdali polícii. Tá stále pátra po vlastníkovi samotnej budovy, ktorý je obvinený z použitia nevyhovujúceho stavebného materiálu.

Záchranári aj dnes pokračovali v prácach v troskách budovy, kde hľadali telá obetí a ľudí, ktorí mohli tragédiu prežiť. Od stredajšieho pádu budovy v čase raňajšej nákupnej špičky vytiahli z trosiek najmenej 324 tiel a našli 2408 ľudí nažive.

Ide o najhoršie nešťastie, aké postihlo prekvitajúci odevný priemysel Bangladéša, ktorý krajine prináša 79 percent exportných príjmov. V budove sídlili okrem malých odevných prevádzok aj banka a niekoľko obchodov.

Odevné firmy rozhodli tento víkend zastaviť prevádzku viac než 4000 výrobní po celej krajine, keď demonštranti zablokovali počas protestov cesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies