Bangladéšska opozícia vykoľajila vlak, zahynuli 3 ľudia!

NETKY.SK • 4 December 2013, 07:28 • 2 min
Bangladéšska opozícia vykoľajila vlak, zahynuli 3 ľudia!

DHÁKA - Bangladéšski opoziční aktivisti v stredu na severe krajiny vykoľajili osobný vlak, pričom zahynuli najmenej traja cestujúci a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom zástupcovia polície a železníc, podľa ktorých v dôsledku sabotáže skončili mimo trate rušeň a tri vozne. Podľa regionálneho šéfa železníc Mahbubula Alama Bakšiho sa tak stalo po tom, ako páchatelia odstránili príložky tvoriace spojenie medzi koľajnicami.

Udalosť na území okresu Gaibandha je označovaná za súčasť opozičnej kampane proti parlamentným voľbám naplánovaným na 5. januára, ktorá si už vyžiadala viac ako 60 mŕtvych. Súkromná televízna sieť Somoy uviedla, že pri stredajšom vykoľajení utrpelo zranenia 40 ľudí, zatiaľ čo podľa vyjadrenia okresného policajného náčelníka Sajida Hossaina pre agentúru AFP je päť zranených osôb vo vážnom stave. Hossain tiež informoval, že priamo na mieste zadržali dvoch podozrivých. Podľa Bakšiho ide o prívržencov islamistického hnutia, ktoré z nadchádzajúcich volieb diskvalifikovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona