Bangladéš a Barma evakuujú státisíce pred cyklónom

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 11:47 • 2 min
Bangladéš a Barma evakuujú státisíce pred cyklónom

SITTWE - Státisíce ľudí museli evakuovať z pobrežných oblastí Bangladéša a Barmy (Mjanmarsko) pred blížiacim sa cyklónom Mahasen.

slovakia

left justify in out

OSN už varovala, že v ohrození môže byť vyše osem miliónov ľudí. Očakáva sa, že cyklón zasiahne pobrežie oboch krajín vo štvrtok a piatok. Momentálne sa pohybuje smerom na sever Bengálskeho zálivu. Živel môže spôsobiť vysoké vlny a sprevádzať ho bude silný vietor a prudký dážď. Bangladéšske úrady už presunuli státisíce ľudí z nižšie položených oblastí do evakuačných centier. Mjanmarsko plánuje behom stredy za pomoci armády evakuovať asi 166 000 ľudí.

Cyklón Mahasen už pripravil na Srí Lanke o život najmenej sedem ľudí a tisíce vyhnal z ich domovov. Nad morom síce mierne zoslabol, no stále je dosť silný na spôsobenie vážnych škôd. Panujú obavy, že cyklón najviac zasiahne štát Rachin na západe Barmy, kde by mohol ohroziť utečenecké tábory pre Rohingyov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona