Bangkok je najnavštevovanejším mestom na svete, v top 20 sú aj Praha a Viedeň

NETKY.SK • 26 September 2016, 16:37 • 2 min
Bangkok je najnavštevovanejším mestom na svete, v top 20 sú aj Praha a Viedeň

BRATISLAVA – Na čele rebríčka mestských destinácií podľa počtu prenocovaní zahraničných návštevníkov je thajská metropola Bangkok. Vyplýva to zo štúdie Global Destination Cities Index 2016 spoločnosti Mastercard.

slovakia

left justify in out

V prvej 20 svetových miest sa ocitli aj Praha a Viedeň. Do top 10 rebríčka s najrýchlejším rastom v Európe sa dostali Budapešť, Bukurešť či Sofia. Index prináša rebríček 132 najnavštevovanejších miest celého sveta. Je zrkadlom objemu návštevníkov a odhadov ich výdavkov za rok 2016.

 

Podľa štúdie sa odhaduje, že Bangkok dosiahne v tomto roku 21,47 milióna prenocovaní zahraničných návštevníkov, tesne pred druhým Londýnom s 19,88 milióna návštevníkov. Nasledujú Paríž (18,03 mil.), Dubaj (15,27 mil.), New York (12,75 mil.), Singapur (12,11 mil.), Kuala Lumpur (12,02 mil.), Istanbul (11,95 mil.), Tokio (11,70 mil.) a Soul s očakávaným počtom 10,20 milióna návštevníkov.

 

"To, ako ľudia cestujú a míňajú v zahraničí, svedčí o tom, ako sú prepojené a dôležité svetové mestá," uviedla prezidentka úseku medzinárodných trhov spoločnosti Ann Cairns. Index ukázal, že do všetkých miest z rebríčka top 20 okrem Šanghaja cestuje zo zahraničia viac ľudí za rekreáciou ako na služobnú cestu. Väčšina návštevníkov míňala viac na nákupy, s výnimkou Paríža, New Yorku, Barcelony a Amsterdamu, v ktorých boli na prvom mieste gastronomické služby. Prvenstvo za najvyššie percento vynaložené na nákupy vo všetkých kategóriách získal Soul (58,7 %).

 

Ázia a tichooceánsky región dominuje v oboch rebríčkoch – v top 10 má päť miest a v top 10 mestských destinácií s najrýchlejším rastom až šesť. Londýn, ktorý je celosvetovo na druhej a regionálne na prvej priečke, označuje štúdia nielen za lídra z hľadiska objemu návštevníkov a výdavkov, ale aj za východiskový bod do ostatných popredných európskych destinácií ako Paríž, Istanbul, Barcelona či Amsterdam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies