Banderas: Čílski baníci dali svetu lekciu o hodnote života

NETKY.SK • 1 Február 2014, 10:49 • 2 min
Banderas: Čílski baníci dali svetu lekciu o hodnote života

SANTIAGO - Hollywoodsky herec Antonio Banderas v piatok povedal, že 33 čílskych baníkov, ktorí v roku 2010 boli uväznení pod zemou 69 dní, dalo svetu veľkú lekciu o hodnote ľudského života. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Banderas a herečka Juliette Binocheová účinkujú vo filme, ktorý bude dramatizáciou zasypania baníkov v bani na čílskej púšti Atacama. Snahy o ich záchranu uchvátili milióny ľudí po celom svete, ktorí mali možnosť ich sledovať v priamom prenose prostredníctvom televíznych kamier.
     
Herci sa v piatok stretli s baníkmi a čílskym prezidentom Sebastiánom Pinerom v prezidentskom paláci. Pinera povedal, že ich záchrana bola pre svet "injekciou nádeje a viery".
     
Natáčanie filmu s názvom "33" bude od 4. februára do 10. marca prebiehať v bani na meď a zlato. Jeho časti už boli nafilmované v soľnej bani v Kolumbii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona