Banáš zaznamenal ďalší medzinárodný úspech, Zóna nadšenia vyšla v Bulharsku

NETKY.SK • 3 December 2015, 14:46 • 2 min
Banáš zaznamenal ďalší medzinárodný úspech, Zóna nadšenia vyšla v Bulharsku

BRATISLAVA/SOFIA - Ďalší medzinárodný úspech si na svoje konto tento rok pripísal oceňovaný slovenský autor Jozef Banáš.

slovakia

left justify in out

Po uvedení knihy Idioti v politike v arabčine, ktorá vyšla v auguste v Egypte, a románu Zóna nadšenia, ktorý vyšiel v októbri v Maďarsku, osloví aj čitateľov v Bulharsku. Banášov niekoľkými cenami ovenčený román Zóna nadšenia vydalo bulharské vydavateľstvo PIC Publishing House Veliko Tarnovo.

 

"Knihu uviedol do života v Sofii 1. decembra na pôde slovenského veľvyslanectva literárny vedec Asen Milčev za prítomnosti veľvyslanca SR v Bulharsku Mariána Jakubócyho," potvrdil pre TASR Jozef Banáš. Slávnostný krst knihy sa konal podľa jeho slov nasledujúci deň v historickej budove Univerzitnej knižnice v kultúrnom centre Bulharska Veliko Tarnovo. Na širokej verejnosti prístupnom podujatí sa spolu s autorom zúčastnil veľvyslanec SR v Bulharsku Marián Jakubócy, dekanka Fakulty moderných jazykov - profesorka Tsenka Ivanova, ako aj prekladateľka Fabiola Vicenová. Stretnutie so slovenským bestsellerovým autorom si nedali ujsť ani poslucháči slovakistiky Univerzity sv. Cyrila a Metoda. Jozef Banáš pri tejto príležitosti poskytol rozhovor denníku Trud.

 

Zóna nadšenia sa tak po prekladoch do češtiny, nemčiny, poľštiny, ukrajinčiny, maďarčiny, hindčiny stala najprekladanejším slovenským románom. Pripravuje sa anglické vydanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies