Balúčski separatisti zabili osem prisťahovaných robotníkov

NETKY.SK • 19 Október 2014, 11:11 • 2 min
Balúčski separatisti zabili osem prisťahovaných robotníkov

KVÉTA - Osem ľudí zastrelili a jednu ďalšiu osobu zranili neznámi ozbrojenci v nepokojmi zachvátenej časti juhozápadného Pakistanu, informovala agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie pakistanskej polície.

slovakia

left justify in out

Obeťami sa stali námezdní robotníci, pochádzajúci z provincie Pandžáb na pakistanskom východe. Boli unesení a zastrelení počas prác v zariadení na spracovanie hydiny v provincii Balúčistán. Z incidentu vyšli bez zranení dvaja miestni obyvatelia.
      

Balúčistán je riedko obývaná provincia, bohatá na nerastné suroviny a zemný plyn. Balúčski nacionalisti sa dožadujú väčšieho podielu na riadení hospodárstva svojho rodného územia.
      

Existujú tam však aj skupiny separatistov, ktorí chcú pre Balúčistán úplnú autonómiu. Práve ich cieľom sa stávajú prišelci z iných častí Pakistanu, ktorých sa snažia silou-mocou z Balúčistánu vyhnať a vypudiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies