Balotelli sa ospravedlnil za príspevok na sociálnych sieťach

NETKY.SK • 2 December 2014, 11:52 • 2 min
Balotelli sa ospravedlnil za príspevok na sociálnych sieťach

LIVERPOOL - Taliansky futbalista Mario Balotelli sa ospravedlnil za svoj príspevok na sociálnych sieťach Instagram a Twitter. Na adresu útočníka FC Liverpool sa zniesla vlna kritiky za to, že zverejnil obrázok známej postavičky z počítačovej hry Super Mario s popiskom "skáče ako černoch, mincu uchmatne ako žid".

slovakia

left justify in out

Balotelliho pôvodným úmyslom bolo pobaviť fanúšikov úsmevnou formou a obrázkom s protirasistickým motívom. Pod obrázkom kreslenej postavičky bol text: "Nebuď rasista, buď ako Super Mario. Je to taliansky inštalatér, vymysleli ho Japonci, rozpráva po anglicky a vyzerá ako Mexičan." A potom nasledovala spomínaná veta, ktorá vyvolala kontroverziu.

 

img

 

Balotelli v ospravedlňujúcom príspevku na Twitteri uviedol, že nikoho rasisticky nechcel uraziť. "Veď ja som černoch a moja adoptívna mama je židovka. Každopádne sa ospravedlňujem všetkým, ktorých som týmto spôsobom urazil. Popisok bol namierený proti rasizmu a bol myslený s humorom," napísal Balotelli.

 

Ako uviedla agentúra Reuters, incident prešetrí aj Anglická futbalová asociácia (FA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona