Balotelli prelomil zakliatie, skóroval po siedmich mesiacoch

NETKY.SK • 23 September 2015, 10:56 • 2 min
Balotelli prelomil zakliatie, skóroval po siedmich mesiacoch

RÍM - Taliansky futbalový útočník Mario Balotelli prelomil streleckú smolu a strelil gól v súťažnom zápase po siedmich mesiacoch.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ s nálepkou problémového muža sa presadil v drese AC Miláno v utorkovom dueli 5. kola Serie A na pôde Udinese, keď v 5. min učebnicovým priamym kopom vymietol pavučinu v pravom hornom rohu bránky Orestisa Karnezisa. "Rossoneri" napokon vyhrali 3:2, hoci viedli 3:0.

 


Balotelli tradične po góle neprejavil radostné emócie ako bežný úspešný strelec, na jeho tvári bolo vidno len malý úsmev. "Stále som taký istý. V šatni či normálnom živote som kompletne iná osoba v porovnaní s tým, ako ma opisujú ostatní už roky. Krôčik po krôčiku zo seba zhadzujem ťarchu, pretože za posledné roky v Taliansku a Anglicku sa o mne veľa rozprávalo, no zostal som ticho. Správam sa slušne a so spoluhráčmi mám dobré vzťahy," povedal rodák z Palerma.


Taliansky reprezentant sa v Miláne pokúša oživiť svoju kariéru, na San Siro prišiel v lete na ročné hosťovanie z FC Liverpool. Počas pôsobenia v drese "The Reds" strelil v minulej sezóne jediný ligový gól. V Taliansku sa chce výkonmi opäť dostať do národného tímu. "Ukázal, že ozajstný Balotelli je späť a že sa vie popasovať s provokačnými situáciami. Hral parádne, všetci vieme, čoho je schopný, dnes bol najlepším hráčom na ihrisku, čo sa týka hry aj správania. Potrebuje však v tomto pokračovať, pretože je len na začiatku," dodal tréner Milánčanov Siniša Mihajlovič.


Balotelli v Udine nastúpil v základnej zostave po prvý raz od apríla a dosiahol prvý ligový presný zásah od februárového duelu Liverpoolu proti Tottenhamu (3:2). Šikovný útočník už na San Sire pôsobil od januára 2013 do augusta 2014 a celkovo za AC strelil 31 gólov v 56 stretnutiach vo všetkých súťažiach.


AC Miláno sa zásluhou druhého víťazstva po sebe prepracovalo na štvrtú priečku v tabuľke Serie A o skóre za Fiorentinu. Piate kolo však skompletizujú v stredu a "rossoneri" môžu klesnúť aj na siedme miesto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies