Ballmer najbohatším majiteľom športového klubu

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 10:12 • 2 min
Ballmer najbohatším majiteľom športového klubu

NEW YORK - Päťdesiatdeväťročný Američan Steve Ballmer disponujúci majetkom 23,5 miliardy dolárov v čistom je najbohatším majiteľom športového klubu na svete.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu špecializovaného amerického magazínu Forbes. Bývalý výkonný riaditeľ Microsoftu v auguste 2014 kúpil basketbalový tím Los Angeles Clippers za dve miliardy dolárov. Organizácia za 45 rokov svojej existencie dosiaľ neprekročila prah semifinále Západnej konferencie NBA.

Dvojkou na zozname boháčov-majiteľov športových klubov je Ind Mukeš Ambani (19,3 miliardy), ktorý vlastní špičkový kriketový tím Bombaj Indians. Tretia priečka patrí inému Američanovi Paulovi Allenovi (17,5 miliardy) kontrolujúcemu Seattle Seahawks v lige amerického futbalu NFL a Portland Trail Blazers v basketbalovej NBA. Rakúsky spoluzakladateľ spoločnosti produkujúcej energetický nápoj Red Bull Dietrich Mateschitz (13,2 miliardy) je v súčasnosti najbohatším človekom v motoristickom športe aj futbale (Red Bull Racing a New York Red Bulls).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies