Balkán trápi nezvyčajne daždivé počasie, turisti ubúdajú

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 15:15 • 2 min
Balkán trápi nezvyčajne daždivé počasie, turisti ubúdajú

ZADAR - Balkán zažíva v uplynulých dňoch a týždňoch nezvyčajne daždivé počasie, ktoré odrádza turistov a spôsobuje materiálne škody.

slovakia

left justify in out

Portál Balkan Insight v stredu informuje o varovaniach meteorológov v Chorvátsku, Srbsku, Bosne i Rumunsku. Región očakáva silné búrky aj v stredu, pričom ulice a námestia centra chorvátskeho mesta Zadar sa ocitlo pod vodou. Pre regióny Rijeka a Dubrovník dokonca avizujú možnosť výskytu tornád. Chorvátsko, ktoré sa vo veľkom spolieha na príjmy z turizmu, už tak zápasí s prepadom záujmu dovolenkárov prichádzajúcim za Jadranským morom. Chorváti evidujú o 20 percent nižší počet dovolenkárov v porovnaní s minulým rokom.

 

Meteorológovia sú v pohotovosti aj v susednej Čiernej Hore a na stredu a štvrtok vydali varovania pred búrkami naprieč celou krajinou. Silné zrážky očakáva aj Srbsko, no májové záplavy by sa opakovať nemali. Na neobvykle výdatné zrážky spojené s výnimočne silným vetrom sa pripravuje aj Bosna. V Rumunsku zase ešte v utorok pre záplavy evakuovali stovky ľudí. Tamojšie úrady taktiež vydali na stredu varovania. Situácia nepomáha už tak slabej turistickej sezóne v krajine na pobreží Čierneho mora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies