Balík poslaný kancelárke Merkelovej skutočne obsahoval výbušninu

NETKY.SK • 3 November 2010, 08:19 • 2 min
Balík poslaný kancelárke Merkelovej skutočne obsahoval výbušninu

Balík poslaný kancelárke Merkelovej skutočne obsahoval výbušninu

slovakia

left justify in out

Podozrivý balík, ktorý dnes popoludní doručili do úradu nemeckej kancelárky v Berlíne a podrobili kontrole, skutočne obsahoval nebezpečné zariadenie, ktoré by zrejme explodovalo a spôsobilo požiar, pravdepodobne s následkami na zdraví ľudí manipulujúcimi so zásielkou.
      Informovali o tom nemecké printové i elektronické médiá, ktoré sa odvolávajú na nemenované vysokopostavené zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek.
      Niektoré médiá, napríklad internetové vydanie denníka Der Tagesspiegel, informovali o náleze čierneho prášku.
      Adresátom zásielky bola samotná kancelárka Angela Merkelová, ktorá sa dnes však nachádza v Belgicku. Zrejme fiktívnym bolo odosielateľom grécke ministerstvo hospodárstva. Balík do úradu doručila firma UPS.
      Poštový útvar úradu kancelárky okamžite po objavení podozrivej zásielky uzavreli a všetku poštu podrobili detailnej kontrole.
      Úrad spolkovej kancelárky, ktorého zamestnancov správa o náleze nebezpečného obsahu zaskočila, zatiaľ neevakuovali.
      K incidentu došlo deň po tom, čo grécka polícia zatkla dvoch podozrivých, ktorí niesli balíkovú bombu adresovanú francúzskemu prezidentovi Nicolasovi Sarkozymu. Za ostatné dva dni v gréckej metropole vybuchli alebo boli kontrolovane políciou odpálené viaceré zásielky s výbušninami, adresované veľvyslanectvám viacerých krajín, vrátane Nemecka.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona