Baletný príbeh Labutie jazero sa vráti na plátna kín

NETKY.SK • 18 August 2015, 13:31 • 2 min
Baletný príbeh Labutie jazero sa vráti na plátna kín

BRATISLAVA - Operno-baletnú sezónu 2015/2016 v ôsmich kinách Cinemax na Slovensku otvorí repríza populárneho baletu Labutie jazero, ktorého priamy prenos z Londýna bol vo viacerých kinách vypredaný.

slovakia

left justify in out

Priaznivci si toto dielo budú môcť vychutnať opäť na plátnach kín v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Nitre, Poprade, Trenčíne, Trnave a Žiline v stredu 26. augusta o 19.00 h. V zázname Royal Opera House sa v hlavných úlohách predstavia Natalia Osipova a Matthew Golding.

 

Labutie jazero, najlepší z romantických baletov, je podmanivým príbehom krásnej ženy, ktorá sa zmení na labuť, a poctou sile lásky. Je dokonalou syntézou choreografie a hudby. Hoci sa Piotr Iľjič Čajkovskij jeho slávy nedožil, hudba, ktorú zložil, sa stala synonymom baletu ako takého, inšpirujúceho celé generácie tanečníkov a prenikajúceho do pop kultúry.

 

Pre Royal Opera House je tento balet jedným z typických predstavení. Pri tvorbe inscenácie sa Anthony Dowell zameral na autentickú choreografiu, ktorú vytvoril Marius Petipa a Lev Ivanov pre Mariinske divadlo v roku 1895. Dizajn Yolandy Sonnabend sa inšpiruje ruským cárskym dvorom tej doby a pridáva trochu gotickej fantázie.

 

"Scény na dvore v prvom a treťom dejstve majú temné kúzlo zasadené v opulentnom štýle Carla Fabergého, zatiaľ čo slávne 'biele' scény pri jazere sú plné hmly, tieňa a mesačného svitu," TASR informovala Barbora Menzl Drobná zo spoločnosti Cinemax.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies